25 Kasım 2017 Cumartesi

Codeigniter-base_url() Metodu Kullanımı-7


İlk olarak base_url() neden kullanılır  kısaca bahsedelim .Bu metot "base_url() " sayesinde her defasında sitemizin url sini yazmaktansa base_url()metodunu yazarak kullanabiliriz.Örnek verirsek

 echo base_url("assets/plugins/select2/select2.full.min.js") /* Javascript dosyasını dahil eder */

echo base_url("resimler/kisi.jpg") /* Resim dosyasını dahil eder */

 Şimdi aşağıdaki gibi metodumuzu oluşturalım ve base_url() diyerek metodumuzu çağırıp yazdıralım.

public function get_base_url(){

         echo base_url();
        }


Şimdi controler içindeki get_base_url() metodunu çağırarak ayarladığımız url yi ekranda yazdırmaya çalışalım.Resimde görüldüğü gibi base_url() metodumuzu yazdırmak istediğimizde böyle bir hata ile karşılaştık.





Hata mesajımızda böyle bir metot bulunmamaktadır yani metodumuz tanımsız yazmaktadır.Bunun sebebi base url yi kullanmak için helperı  yüklemememizdir. Metodumuzu aşağıdaki gibi düzenleyerek hatadan kurtulabiliriz.

public function get_base_url(){

      $this->load->helper("url");

         echo base_url();
        }
Çıktımız.



Üsteki hatanın çözümünün bir diğer yolu da ilk olarak sitemizin config klasöründeki config.php içindeki base_url kısmına site adresimizi yazıyoruz.Ben kendi sitemin adresini yazdım.


İkinci olarak da config dosyasındaki autoload.php içindeki helper ı yüklemektir.Bunun için autoload dosyasını açıyoruz ve aşağıdaki gibi değiştiriyoruz.



Şimdi fonksiyonumuzu aşağıdaki gibi değiştirip.Yazdırıyoruz.
 public function get_base_url(){
        echo base_url();
  }
Fonksiyonumuzda farkettiğiniz gibi helperı yüklemedik.Artık base_url() metodunu kullanabilmek base_url() metodunu çağırıp yazmak yeterli olacaktır.



Umarım faydalı olmuştur.Bir sonraki dersimizde görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

NodeJS-Socket.io Real Time Chat Uygulaması

Bu chat uygulmasını Node js ve socket.io kullanarak gerçekleştirdim.Veri tabanı olarak MySql kullandım.Kişiler Real time olarak birbirleriyl...