29 Kasım 2017 Çarşamba

Windows Oracle VM VirtualBox-Extension Pack-Kali Kurulumu

İlk olarak Buradan VirtualBox indireceğimiz sayfayı açıyoruz.Görüntüsü aşağıdaki gibi olacak. Burada kırmızı dikdörtgen içine alıp 1 yazdığım kısımda sizin işletim sisteminiz ne ise ona göre seçip indirme işlemini yapıyorsunuz.Bendeki Windows  sizde kendinize göre seçip indirme işlemini yapınız.Bunu indirdikten sonra 2 numara ile işaretlediğim yerdeki Virtual Box Extension Pack dosyasını da indiriyoruz.Bunu indirme sebebimiz sanal makinemizin daha performanslı çalışmasını sağlamaktır.Bunu kurduktan sonra usb depolama aygıtlarını rahat bir şekilde Sanal Makinenizde kullana bilirsiniz.


Son olarak kurmak istediğiniz işletim sistemini indiriyorsunuz ben kali kuracağım onun için buradan kali nin sanal makine için  olan versiyonunu indiriyorum.Biz virtual Box a kali yükleyeceğimiz için Kali Linux Virtual Box sekmesinden işletim sisteminiz bitine göre seçip indirme işlemini yapıyorsunuz. Bendeki 64 bit.



Tüm indirme işlemlerini tamamladıktan sonra şimdi kuruluma geçebiliriz. İndirdiklerimiz aşağıdaki resim gibi.Biz ilk olarak 1 numaralı dan başlıyoruz ve sıra ile kurulumları yapacağız.

Virtual Box a çıft tıklayıp çalıştır butonuna basıyoruz.



Next te tıklıyoruz.


Next diyoruz.İsterseniz Virtual Box ın kurulacağı yeri alttan değiştire bilirsiniz.Ben değiştirmeyeceğim.

Yeni açılan pencereden de next diyoruz.Buradan istemediğiniz tikleri kaldırabilirsiniz.İşte başlangıç menüsüne ekle,masa üstüne ekle gibi seçenekler var .Ben yine hiç bir şey değiştirmiyorum.



açılan yen pencere de kurulum için Network Interface kurmanız gerektiğini söylüyor.Şimdi kurulsun mu diye soruyor.Bizde yes butonuna tıklıyoruz.


İndirmek için install butonuna tıklıyoruz.


İndirme işlemi sırasında sizden izin isteyecektir.Sizde izin verip yükle butonlarına basınız.Son olarak yükleme işlemi bittikten sonra finish butonuna basıyoruz.


Şimdi usb için gerekli  Extension Pack i yükleyelim.Bunun için Virtual Box ı açıp.File-Preferences ı tıklayalım.


Extension kısmındaki işaretli add new packed butonuna tıklıyoruz ve indirdiğimiz dosyamızın yerini buluyoruz.


Yerini bulduktan sonra dosyamızı seçip aç butonuna tıklıyoruz.aşağıdaki gibi bir pencere çıkacaktır.İnstall deyip devam ediyoruz.

Yüklemek  lisans kabul etmeniz gerekmekte bunun için sözleşmenin en altına inip I Agree butonuna basıyoruz.İlk açıldığında buton pasif gözükecektir.Sözleşmenin en altına inince buton aktifleşecektir.


Daha sonra yüklemek için izin isteyecektir.Evet ı tıklıyoruz.Yükleme işlemini tamamladıktan sonra Aşağıdaki gibi bir pencere çıkacaktır.Ok deyip kapatıyoruz.


Eğer Virtual Box ın dilini değiştirmek istiyorsanız yine file->preferences sekmesini açıyoruz.Burada Language sekmesine tıklayıp istediğiniz dili seçip ok tuşuna basabilirsiniz.


Şimdi kali yi kuralım İlk olarak aşağıdaki resimdeki gibi file->Import Appliance ı tıklıyoruz.



Açılan pencereden işaretli butona tıklayıp kali nin olduğu klasöre gidip kaliyi seçip aç diyoruz.


Daha sonra next diyoruz.Açılan pencerede en alta inip işaretli yerdeki  virtual disk image  i seçip import diyoruz.Yükleme işleminin bittikten sonra kalimiz kurulmuş olacak .


Son olarak kalimizin ayarlarını yapalım. Kali ye sağ tıklayıp Settings  sekmesine gidelim.


Açılan pencereden General sekmesinden Kalinizin ismini değiştirebilirsiniz.


System kısmında ram ve cpu ayarlarınızı yapabilirsiniz.Ben herhangi bir değişiklik yapmayacağım bilgisayarımın ram i ve cpu su zaten düşük olduğundan en düşük ayar ile kaydettim sizde kendi bilgisayarınıza göre ram ve  cpu ayarını yapınız.


Kalimizin internete bağlanması için yine kalimize sağ tıklayıp preferences e tıklayıp açılan sekmede Network e tıklıyoruz.Açılan kısımda Nat Network u seçip name kısmında da Natnetwork u seçiyoruz.Sizde name kısmı boş gelecektir.Bunu çözmek Virtual Box da File->Preferences->Network kısmına geliyoruz.




Açılan pencerede işaretli kısımdaki add new Nat butonuna tıklıyoruz.


Ekleme işlemi tamamlandı şimdi kalimize gidip name kısmını seçebiliriz.Son olarak kalimizi seçip start düğmesine basıyoruz.Sizden kalinin açılması için kullanıcı adı ve şifre isteyecektir bunun için kullanıcı adına "root" şifreye de "toor" yazıp giriş yapıyoruz.


Son olarak kalimizin şifresini değiştirelim .Bunun için terminali açıyoruz.Terminale "passwd" yazıp enter ı basıyoruz .Bizden yeni şifre isteyecektir.Yeni şifremizi giriyoruz.Daha sonra şifreyi tekrar isteyecektir.Aynı şifreyi girip enter ı basıyoruz böylece şifremiz değişmiş olacaktır.Şifre yazıyorken şifreniz yazılmıyor gibi gözükecektir ama aslında yazıyor sadece biz göremiyorsunuz.Eğer şifreniz başarı bir şekilde değiştirdiyseniz aşağıdaki gibi bir görüntü olacaktır.


Umarım faydalı olmuştur bir sonraki dersimizde görüşmek üzere :)














1 yorum:

  1. merhaba
    Genişleme Paketini Yükleme Başarısız hatası veriyor. Tüm hakları verdim bir türlü kurmadı.

    YanıtlaSil

NodeJS-Socket.io Real Time Chat Uygulaması

Bu chat uygulmasını Node js ve socket.io kullanarak gerçekleştirdim.Veri tabanı olarak MySql kullandım.Kişiler Real time olarak birbirleriyl...